Ötletek és Tippek

MIRE IS KÖLTÜNK VALÓJÁBAN?

„Ahány ház, annyi szokás” – szól a közmondás. De mondhatnánk: Ahány háztartás, annyiféle költségvetés.
Kétségtelen, hogy többé-kevésbé mindannyian ugyanazokra a kiadásokra kell költsünk. Persze nem mindannyiunknak van hitele, nem mindannyiunknak van autója, lakáshitele, megtakarítása vagy befektetése. De alapvető élelmiszereket mindannyian vásárolunk, gyermekeink szükségleteiről természetes módon gondoskodunk, ruházkodunk vagy éppen utazni kényszerülünk. Az alábbi költségpiramis azt mutatja be, hogy milyen típusú költségeink lehetnek / vannak hónapról hónapra, évről évre.

KÖLTSÉGVETÉSÜNK TERVEZÉSE

Költségvetésünk tervezése elengedhetetlen feladat. Alapja a havi tervezésnek az előző oldalakon bemutatott költségpiramis használata, 3-6 hónap alatt megfigyelhető, hogy melyek azok a kiadási területek, ahol a család legtöbb bevétele kerül elköltésre. Több hónapnyi költés megfigyelése után, láthatóvá válik, hogy mely területen van lehetőség a tudatosabb odafigyelésre, ahol a spórolás elindítható.

Így spórolhatunk az iskolakezdésen: mutatjuk a trükköt

https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/igy_sporolhatunk_az_iskolakezdes...
 
"Alig egy hét múlva becsengetnek: rengeteg családnak jelent komoly anyagi terhet az iskolakezdés. Sokan nem is tudják, hogy az ilyenkor szükséges kiadásokat az önsegélyező pénztári megtakarításból is fedezhetnék.

Atyaég! Ezeknek a fiataloknak sose lesz saját lakása

https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/atyaeg_ezeknek_a_fiataloknak_sos...
 
"A magyarok több mint fele rendelkezik valamilyen lakáscélú tervvel. Egy friss felmérés szerint a legtöbben ingatlant vásárolnának, felújítanának, vagy gyermeküket támogatnák lakáscélú megtakarítással.

7 spórolós tipp igazi háziasszonyoktól: ezek tényleg működnek

https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/7_sporolos_tipp_igazi_haziasszon...
"Sokan annyira alacsony jövedelemből élnek, hogy egész egyszerűen nincs miből félretenniük, de több millióan is lehetnek azok, akiknek lenne miből félretenni, de egész egyszerűen mindig elfogy a pénzük a hónap végére. Valódi háziasszonyok tippjeit gyűjtöttük össze, amelyekkel te is tízezreket spórolhatsz havonta.
Éljen a csináld magad mozgalom!

Oldalak