Ötletek és Tippek

Legatyásodtál? 7 trükk, hogy egyetlen számla se okozzon fejfájást

https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/legatyasodtal_7_trukk_hogy_egyet...
"Az év végén sokan kiköltekeznek karácsony miatt, sőt, akár nem kevés az a család, ahol még hitelt is felvesznek. A törlesztőrészletekkel viszont csak januárban szembesülnek a családban, ezek kifizetéséhez sokaknak össze kell húzni a nadrágszíjat. Összeszedtünk hét trükköt, amivel könnyebben kigazdálkodhatjuk a törlesztőrészletek összegét.
 

6 apró trükk, amivel rengeteget spórolhatsz a karácsonyi ajándékokra

https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/6_apro_trukk_amivel_rengeteget_s...
 
"Ajándékok? Ünnepi vacsora? Vészesen közeledik a karácsony és a szilveszter, ilyenkor pedig ugrásszerűen megnőnek a kiadásaink. Szerencsére azonban még nincs késő, ha most meghúzzuk kicsit a nadrágszíjat, akkor megúszhatjuk az ünnepeket akár pénzpara nélkül is.

MIRE IS KÖLTÜNK VALÓJÁBAN?

„Ahány ház, annyi szokás” – szól a közmondás. De mondhatnánk: Ahány háztartás, annyiféle költségvetés.
Kétségtelen, hogy többé-kevésbé mindannyian ugyanazokra a kiadásokra kell költsünk. Persze nem mindannyiunknak van hitele, nem mindannyiunknak van autója, lakáshitele, megtakarítása vagy befektetése. De alapvető élelmiszereket mindannyian vásárolunk, gyermekeink szükségleteiről természetes módon gondoskodunk, ruházkodunk vagy éppen utazni kényszerülünk. Az alábbi költségpiramis azt mutatja be, hogy milyen típusú költségeink lehetnek / vannak hónapról hónapra, évről évre.

KÖLTSÉGVETÉSÜNK TERVEZÉSE

Költségvetésünk tervezése elengedhetetlen feladat. Alapja a havi tervezésnek az előző oldalakon bemutatott költségpiramis használata, 3-6 hónap alatt megfigyelhető, hogy melyek azok a kiadási területek, ahol a család legtöbb bevétele kerül elköltésre. Több hónapnyi költés megfigyelése után, láthatóvá válik, hogy mely területen van lehetőség a tudatosabb odafigyelésre, ahol a spórolás elindítható.

Így spórolhatunk az iskolakezdésen: mutatjuk a trükköt

https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/igy_sporolhatunk_az_iskolakezdes...
 
"Alig egy hét múlva becsengetnek: rengeteg családnak jelent komoly anyagi terhet az iskolakezdés. Sokan nem is tudják, hogy az ilyenkor szükséges kiadásokat az önsegélyező pénztári megtakarításból is fedezhetnék.

Oldalak