SpórMese

A SpórMese a kicsiknek (4-10 éves korig) szól.
Két főhős – egy kisfiú, Boldizsár és egy kislány, Olívia – életének egy-egy rövid eseményét ragadtuk ki, amelyek mind-mind a megtakarításról, spórolásról, a munka és a jövedelem közti ok-okozati kapcsolat kialakításáról szól.

A mesékben a főhősök – mások mintáját követve – különböző célokat, vágyakat fogalmaznak meg, amelyek eléréséért valamilyen „küzdelmet”, tevékenységet folytatnak, hogy a dolgos napokat követően meglegyen az eredmény és megkapják a vágyott eszközt. A SpórMese célja, hogy a gyerekeket meséken, játékokon keresztül vezesse rá arra, hogy az életben célokat, vágyakat, víziókat kell kijelölni, amelyekért – többet vagy kevesebbet, de – meg kell dolgozni.

Boldizsár és Olívia is egy-egy bicikliért száll síkra. Kövesse kalandjaikat! Olvassa fel gyermekeinek vagy hagyja, hogy gyermekei maguk gyakorolják az olvasást az egyszerű mondatokkal, könnyen értelmezhető mondanivalóval bíró szöveget! Gondolkozzanak együtt! Tegyen fel gyermekének támogató, feltáró kérdéseket, amelyekkel közösen értelmezhetik az olvasottakat!

Képek: 

Kérjük regisztráljon a letölthető állományok megtekintéséhez.