Híreink

Reagált az NGM: itt az igazság a luxusnyugdíjakról

Pénzcentrum 2015. március 4. szerda 16:30
A kormány azért törölte el a nyugdíjplafont, mert így igazságosabb a rendszer - derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium friss reakciójából.
A kormány azért törölte el a nyugdíjplafont, mert így igazságosabb, hogy mindenki a tényleges jövedelme alapján fizeti meg a nyugdíjjárulékot. Ez a döntés is hozzájárult a nyugdíjkassza rendbetételéhez. Ha ezt megszüntetnék, sok milliárd forinttól esne el a nyugdíjbiztosítási alap és ismét az adófizetők egyéb célra beszedett forintjaira szorulna.

Biztosítók és ügyfelek: nagy változások küszöbén állunk

Mekkora siker Magyarországon a nyugdíjbiztosítás? Csökkenti-e a kormány a bankadóhoz hasonlóan a biztosítási adót is? Lesz-e TKM-mutató a hagyományos életbiztosításokra? Hogy reagálnak a biztosítók az alacsony hozamkörnyezetre? Bevált-e a közvetítői jutalékcsepegtetés? Beállnak-e a biztosítók az Uniqa mögé az alkatrészek túlárazása elleni harcban? Többek között ezekről a témákról beszélgettünk Pandurics Anettel, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnökével.

Ez vár a nyugdíjasokra - Érdemes felkészülni!

"Sokakat érhet keserű meglepetés, amikor nyugdíjba mennek, ha elterjedt tévhitekre alapozzák, hogy mitől függ majd a nyugdíjuk összege.
Magyarországon a munkavállalók harmada, valamint az egyéni vállalkozók nagy része minimálbérre van bejelentve, így ennek mindenkori összege alapján fizeti a járulékait. Sokak szerint még ma is általános a vélemény, hogy elég lesz a nyugdíj előtti utolsó öt évben magasabb fizetést bejelenteni, úgyis csak ez számít a nyugdíj meghatározásakor.

Így lehet neked is sokkal több a nyugdíjad

"Idén januárban az átlagnyugdíj összege 117 372 forint volt, az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összege pedig havi 28 500 forint. Sokan érzik úgy, hogy nagyon alacsony a nyugdíjuk - és sokan vannak, akik magasabb járandóságot szeretnének nyugdíjas korukra. Ehhez mutatjuk most a tuti receptet.
5x-pont 5 héten keresztül öt dm márkára! (x)

Így lehet neked is több a nyugdíjad

1. Kezdj időben félretenni
2. Használd ki az államilag is támogatott nyugdíjcélú megtakarításokat
3. Ha teheted, dolgozz nyugdíj mellett

Még az indiaiak is többet spórolnak nyugdíjra, mint a magyarok

"Közzétette az Aegon negyedik nemzetközi kutatását, amely 15 ország lakosságának nyugdíjfelkészültségét vizsgálja. A kutatásból kiderül, hogy világszinten is alacsony a nyugdíjra való felkészültségi fok, Magyarország pontszáma alapján az utolsó előtti helyet foglalja el. A jobb egészségügyi állapot szorosan összefügg a rendszeres megtakarítással és nyugdíjra inkább a férfiak spórolnak jobban - hangsúlyozta Horváth Gyula, az Aegon Magyarország pénzügyi vezérigazgató-helyettese a társaság mai sajtótájékoztatóján.

Így menjen korán nyugdíjba!

"Sokan szeretnének önszántukból, még a nyugdíjkorhatár elérése előtt visszavonulni. A fiatal nyugdíjasok mások, mint a többiek. Nem aggódnak a pénz miatt, de nem is túl vagyonosak. Most megtudhatja, hogy csinálják. 
 
Nem kell gazdag családba születni
Az Allianz Life által készített kutatásában 4500, évi több mint ötvenezer dolláros (mintegy havi 1,1 millió forintos) jövedelemmel rendelkező embert kérdeztek meg. A válaszadók negyede még 65 éves kora előtt szeretne nyugdíjba menni. 

Oldalak