Híreink

6 apró trükk, amivel rengeteget spórolhatsz a karácsonyi ajándékokra

https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/6_apro_trukk_amivel_rengeteget_s...
 
"Ajándékok? Ünnepi vacsora? Vészesen közeledik a karácsony és a szilveszter, ilyenkor pedig ugrásszerűen megnőnek a kiadásaink. Szerencsére azonban még nincs késő, ha most meghúzzuk kicsit a nadrágszíjat, akkor megúszhatjuk az ünnepeket akár pénzpara nélkül is.

250 ezres nyugdíj kell a biztonsághoz?

"Az UniCredit Bank nem reprezentatív felmérésében megkérdezett 1300 ügyfél átlagosan 250 ezer forintból tudna megfelelő életszínvonalat biztosítani magának, ha most menne nyugdíjba- írja a napi.hu. A magyar átlagnyugdíj ezzel szemben csak 96 ezer 600 forint. A válaszokból az is kiderült, hogy az 55 év felettiek háromnegyede tisztában van a helyzettel és félretesz nyugdíjas éveire. A fiatalabbak főként lakásra, utazásra, az idősebbek gyermekeik iskoláztatására gyűjtenek. A befektetéseknél továbbra is a kockázatkerülés, a biztonság a legfontosabb szempont a válaszadók háromnegyedénél."

Csalódni fogunk, ha egyedül az államtól várjuk a nyugdíjat (interjú)

"Nem is olyan régen nagy visszhangot kapott az Aviva Életbiztosító által közzétett tanulmány, amely szerint, ha Magyarországon a nyugdíjhiányt meg akarnánk szüntetni, akkor az embereknek havonta átlagosan 45 ezer forintot kellene megtakarítaniuk. A tanulmány kapcsán Bartók Jánossal, az Aviva Életbiztosító Zrt. elnök-vezérigazgatójával beszélgettünk, aki elmondta, hogy a legfontosabb tanulság, hogy a kormányoknak be kell avatkozniuk a nyugdíjrendszerekbe.

Havi 20 ezer forintot tesz félre a magyar

Magyarországon a 25-55 év közötti munkavállalók korosztály 61 százaléka takarít meg rendszeresen, átlagban havi 20 ezer forintot –áll az Union Biztosító 700 fős felmérésében. Minden negyedik megkérdezett nem tud félretenni, 28 százalékuk pedig havi 5 ezer forintnál kevesebbet. A nyugdíjcélú előtakarékosság csak a gyermekek felnőtté válását követően lesz vezető megtakarítási szempont. 93 százalék szerint nem lesz elég az állami nyugdíj idős éveire. Ezt 85 százalék munkával egészítené ki, 55 százalék megtakarításában bízik, 38 százalék családi támogatást remél.
 

Reagált az NGM: itt az igazság a luxusnyugdíjakról

Pénzcentrum 2015. március 4. szerda 16:30
A kormány azért törölte el a nyugdíjplafont, mert így igazságosabb a rendszer - derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium friss reakciójából.
A kormány azért törölte el a nyugdíjplafont, mert így igazságosabb, hogy mindenki a tényleges jövedelme alapján fizeti meg a nyugdíjjárulékot. Ez a döntés is hozzájárult a nyugdíjkassza rendbetételéhez. Ha ezt megszüntetnék, sok milliárd forinttól esne el a nyugdíjbiztosítási alap és ismét az adófizetők egyéb célra beszedett forintjaira szorulna.

Oldalak